Φοίτηση στον Τομέα Ηλεκτρονικών

Υποστηρίζονται οι δύο κύκλοι σπουδών των ΕΠΑ.Λ:

  • Ο Δευτεροβάθμιος Κύκλος Σπουδών (όπου η φοίτηση στα Ημερήσια ΕΠΑ.Λ. είναι τριετής και περιλαμβάνει τις τάξεις Α’, Β’ και Γ’, ενώ στα Εσπερινά ΕΠΑ.Λ είναι τετραετής και περιλαμβάνει τις τάξεις Α’, Β’, Γ’ και Δ’
  • Μεταδευτεροβάθμιος Κύκλος Σπουδών – Τάξη μαθητείας

Το πρόγραμμα διδασκαλίας περιλαμβάνει μαθήματα γενικής παιδείας, τεχνικά, επαγγελματικά και εργαστηριακές ασκήσεις. Στα εργαστήρια του Τομέα Ηλεκτρονικών του 1ου Ε.Κ πραγματοποιούνται οι εργαστηριακές ασκήσεις που σχετίζονται με τα Ηλεκτρονικά.

  • Το πρόγραμμα διδασκαλίας της Α’ τάξης περιλαμβάνει κοινά για όλους τους μαθητές μαθήματα γενικής παιδείας και μαθήματα ομάδας προσανατολισμού που επιλέγει ο μαθητής. Οι μαθητές υποχρεούνται να παρακολουθήσουν τα κοινά μαθήματα και όλα τα μαθήματα της ομάδας προσανατολισμού που επέλεξαν.
  • Η Β’ τάξη χωρίζεται σε τομείς και ειδικότητες. Το πρόγραμμα διδασκαλίας της Β’ τάξης περιλαμβάνει κοινά μαθήματα γενικής παιδείας για όλους τους μαθητές και μαθήματα της ειδικότητας από τον τομέα που επέλεξαν. Οι μαθητές υποχρεούνται να παρακολουθήσουν τα κοινά μαθήματα γενικής παιδείας και τα μαθήματα της ειδικότητας τους.
  • Η Γ’ τάξη χωρίζεται επίσης σε ειδικότητες. Το πρόγραμμα διδασκαλίας της Γ’ τάξης περιλαμβάνει μαθήματα γενικής παιδείας και τα αντίστοιχα μαθήματα ειδικότητας που ήδη έχουν επιλέξει οι μαθητές από τη Β’ τάξη, σε προχωρημένο επίπεδο. Οι μαθητές υποχρεούνται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα της ειδικότητας, καθώς και τα μαθήματα γενικής παιδείας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη φοίτηση και τα μαθήματα στις ειδικότητες των Ηλεκτρονικών αλλά και για όλες τις ειδικότητες των ΕΠΑ.Λ, μπορείτε να ανατρέξετε στον Πληροφοριακό Οδηγό Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.