Εργαστήριο Θερμικών Εγκαταστάσεων, Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου

Υπεύθυνη Εργαστηρίου:

Φουντουλάκη Μαρία (ΠΕ1706)

No Images found.

Στο Εργαστήριο Θερμικών Εγκαταστάσεων, Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, οι μαθητές ασχολούνται με την κατασκευή, συντήρηση, έλεγχο και επισκευή συστημάτων θέρμανσης με πετρέλαιο και υγραέριο, καθώς και με την κατασκευή και επισκευή υδραυλικών εγκαταστάσεων ύδρευσης – αποχέτευσης και πυρόσβεσης.

Στο χώρο υπάρχει αίθουσα διδασκαλίας με συσκευή προβολής, για την παρουσίαση και την πλήρη κατανόηση του θεωρητικού μέρους των εργαστηριακών ασκήσεων και δύο αποθήκες, πλήρως εξοπλισμένες, παρέχουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία και αναλώσιμα υλικά, για τη διεξαγωγή των ασκήσεων.

Στο εργαστήριο, υπάρχουν διατάξεις και εποπτικά μέσα, που βοηθούν τους μαθητές να κατανοήσουν τη λειτουργία των διάφορων συστημάτων, καθώς και να εκπαιδευτούν στον έλεγχο, την συντήρηση και την επισκευή αυτών.

Στο χώρο του εργαστηρίου γίνονται τα παρακάτω εργαστηριακά μαθήματα:

  • Ύδρευση-Αποχέτευση (Γ’ τάξη της ειδικότητας «Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων και Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου»).
  • Συντήρηση και Επισκευή Εγκαταστάσεων Καύσης Υγρών και Αερίων Καυσίμων (Γ’ τάξη της ειδικότητας «Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων και Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου»).
  • Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων (Γ’ τάξη της ειδικότητας: « Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών»).

Οι μαθητές χρησιμοποιούν όλα τα απαραίτητα εργαλεία και υλικά, για να κατασκευάσουν μια πλήρη εγκατάσταση.Το εργαστήριο επίσης, σε συνεργασία με τον Τομέα Μηχανολογικό ΙΙ, διοργανώνει σεμινάρια εκπαίδευσης μαθητών και καθηγητών, για νέες τεχνολογίες.