Ολοκλήρωση Μήνα Ηλεκτρικής Ασφάλειας 2018

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι δράσεις του «Μήνα Ηλεκτρικής Ασφάλειας» 2018, που διοργάνωσε για 4η συνεχόμενη χρονιά ο Τομέας Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής & Αυτοματισμού του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Ηρακλείου Κρήτης, μαζί με τον Σ.Η.Ε.Ν.Η. και την Ε.Ε.Τ.Ε.Μ..

Φέτος πραγματοποιήθηκαν οι επτά δράσεις που αναφέρονται παρακάτω :

  1. Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών του Τομέα στις εγκαταστάσεις του Κρατικού Αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης».

  2. Επιμορφωτικό σεμινάριο «Έλεγχοι και επανέλεγχοι Ηλεκτρικών εγκαταστάσεων».

  3. Επιμορφωτικό σεμινάριο «Βιομηχανικός Αυτοματισμός με τη χρήση P.L.C.».

  4. Επιμορφωτικό σεμινάριο «Βιομηχανικός Αυτοματισμός με τη χρήση Arduino».

  5. Ενημέρωση των μαθητών του Τομέα για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

  6. Πραγματοποίηση εσπερίδας ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα ασφαλούς χρήσης της ηλεκτρικής ενέργειας.

  7. Ενημέρωση των μαθητών του Τομέα για την ειδικότητα του «Τεχνικού Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων, και Δικτύων», και τις σχετικές άδειες που δίνονται σύμφωνα με το Π.Δ. 108/2013.

Ειδικότερα:

Οι μαθητές:

Μέσα από την εκπαιδευτική επίσκεψη, συνέδεσαν όλα όσα μαθαίνουν τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε εργαστηριακό επίπεδο, με μια πραγματική εγκατάσταση μεγάλων απαιτήσεων όπως αυτή ενός αεροδρομίου.

Πήραν οδηγίες για τα μαθήματα που εξετάζονται στις πανελλαδικές, ενημερώθηκαν σχετικά με τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού και τις σχολές που μπορούν να δηλώσουν.

Ενημερώθηκαν για την ειδικότητα που μπορούν να ακολουθήσουν (μαθητές Β΄ τάξης) ή αυτή που παρακολουθούν (μαθητές Γ΄ τάξης), καθώς και τις άδειες που μπορούν να λάβουν σύμφωνα με το Π.Δ. 108/2013.

Παρακολούθησαν σεμινάρια εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους σε θέματα σχετικά με το επάγγελμα του ηλεκτρολόγου.

Οι εκπαιδευτικοί και οι επαγγελματίες του κλάδου:

Παρακολούθησαν επιμορφωτικά σεμινάρια σε θέματα Ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, αλλά και αυτοματισμού με τη χρήση P.L.C. και Arduino.

Ευρύ κοινό:

Ενημερώθηκε σε θέματα ασφαλούς χρήσης της ηλεκτρικής ενέργειας από επιφανείς ομιλητές, μέσα από την πραγματοποίηση εσπερίδας αλλά και από εκπομπές σε ραδιόφωνο και καταχωρήσεις σε ιστοσελίδες.

Η συμμετοχή όσων παρακολούθησαν τις παραπάνω δράσεις και η ανταπόκριση στο κάλεσμα μας, μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας. Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του «Μήνα Ηλεκτρικής Ασφάλειας» 2018, αλλά και αυτούς που μας υποστήριξαν από την πρώτη στιγμή.