Ολοκλήρωση Ημερίδας με θέμα τις Καταναλωτικές Συνήθειες των μαθητών Λυκείων του Νομού Ηρακλείου

Στις 24/4/2018 πραγματοποιήθηκε ημερίδα του Τομέα Οικονομίας και Διοίκησης του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Ηρακλείου με θέμα : «: «Οι καταναλωτικές συνήθειες των μαθητών Λυκείων του Νομού Ηρακλείου- Στηρίζουμε τα Ελληνικά προϊόντα, στηρίζουμε τον τόπο μας». Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν τα συμπεράσματα διαδικτυακού ερωτηματολογίου στο οποίο απάντησαν οι μαθητές του Τομέα, των σχολείων 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, ΕΠΑΛ Ηρακλείου, σχετικά με την κατανάλωση πρωϊνού, με τις καταναλωτικές συνήθειες των μαθητών και των οικογενειών τους καθώς και ερωτήσεις σχετικές με την ανάγκη στήριξης των ελληνικών προϊόντων και επιχειρήσεων.

Το ερωτηματολόγιο απάντησαν 221 μαθητές του Τομέα, ανώνυμα και προαιρετικά.

Επιγραμματικά τα συμπεράσματα:

1) Οι μαθητές μας δεν δίνουν την απαιτούμενη σημασία στο σημαντικότερο γεύμα της ημέρας το πρωϊνό.

2) Οι επιλογές των μαθητών σχετικά με την κατανάλωση προϊόντων δεν είναι πάντα συνειδητές, αγνοούν δηλαδή την προέλευση και τη σύσταση τους.

3) Το μεγαλύτερο ποσοστό των μαθητών επιθυμεί να στηρίξει τα ελληνικά προϊόντα και τις επιχειρήσεις γιατί θεωρεί ότι αυτό θα βοηθήσει την ελληνική οικονομία.

No Images found.

Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μανώλης Χνάρης , υπεύθυνος πρωτογενούς Τομέα, μίλησε στους μαθητές θέμα: « Η στήριξη της οικονομίας μέσω της πιστοποίησης και της προώθησης των τοπικών προϊόντων» παρουσίασε τις ενέργειες της Περιφέρειας Κρήτης για την στήριξη των κρητικών ποιοτικών προϊόντων και επιχειρήσεων , το σήμα «ΚΡΗΤΗ», καθώς και τη σημασία της συμβολής των μαθητών στην στήριξη της ελληνικής οικονομίας.

Τελευταίος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο παιδοχειρουργός κ. Δημήτρης Πετράκης με θέμα « Η Κρητική διατροφή ως παράγοντας Υγείας και Μακροζωίας»,

Στο τέλος της ημερίδας μαθητές και καθηγητές απόλαυσαν τα εδέσματα του μπουφέ που έστησαν οι μαθητές και πρόσφεραν τοπικές επιχειρήσεις.

Συμμετείχαν οι μαθητές και καθηγητές του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας των σχολείων :1ο, 2ο, 3ο, 4ο, ΕΠΑΛ Ηρακλείου