Πρόσκληση για τις Ημερίδες στο Ηράκλειο και στα Χανιά στις 23 και 24 Νοεμβρίου με θέμα: «Εφαρμογή της Πιλοτικής Τάξης Μαθητείας στην Περιφέρεια Κρήτης»

 

To Yπουργείο Παιδείας, ‘Ερευνας και Θρησκευμάτων στo πλαίσιο του Μεταλυκειακού ‘Ετους – Τάξης Μαθητείας των αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. της Πράξης «Ανάπτυξη και υλοποίηση πιλοτικών προγραμμάτων μαθητείας για αποφοίτους ΕΠΑΛ» του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2014-2020, διοργανώνει δύο ημερίδες την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017 στο Ηράκλειο στην Αίθουσα «Καστελάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και ώρα 09:00 – 15:00 και την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 στα Χανιά στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων και ώρα 09:00-15:00 με θέμα: «Πιλοτική Τάξη μαθητείας Περιφέρειας Κρήτης».
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στον Τομέα Ηλεκτρολογίας Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού, στην Ειδικότητα Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων & Δικτύων και οι εμπλεκόμενες εκπαιδευτικές δομές ήταν το 1ο Ε.Κ. και το 6ο ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου σε συνεργασία με το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου Κρήτης.


Στο πρόγραμμα μαθητείας 9 μηνών συμμετείχαν 18 απόφοιτοι της ειδικότητας Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων & Δικτύων και απασχολήθηκαν ως μαθητευόμενοι σε διάφορες επιχειρήσεις συναφών επαγγελμάτων. Το πρόγραμμα μαθητείας ολοκληρώνεται τέλη Νοεμβρίου.


Στις ημερίδες θα παρευρεθούν ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτριος Μπαξεβανάκης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, Διευθυντές ΔΙΔΕ της περιφέρειας Κρήτης, Διευθυντές ΕΠΑ.Λ. και Ε.Κ., εκπρόσωποι Επιμελητηρίων, εκπρόσωποι επιχειρήσεων και μαθητευόμενοι.


Στις ημερίδες θα παρουσιαστεί η εμπειρία από την εφαρμογή της πιλοτικής τάξης μαθητείας από τους εμπλεκόμενους εκπαιδευτικούς, εκπροσώπους επιχειρήσεων και μαθητευόμενους και θα ακολουθήσει διάλογος.
Το πρόγραμμα είναι συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ του Τομέα Παιδείας.